Camping Vledder

Camping Vledder – Camping Zonnekamp is een gezellige, gastvrije camping in de omgeving van Vledder. De camping heeft 44 toeristische kampeerplaatsen op goed onderhouden velden van verschillende formaten. U kunt kiezen voor een plek met meer of juist minder kampeerders om u heen.

Alle kampeerplaatsen zijn comfortplaatsen met water 6 ampère stroom en riool. De kampeerplaatsen liggen heerlijk beschut tussen de bossingels. In het midden van een aantal velden is een speelvoorziening voor de kinderen aangelegd, waar ze kunnen spelen in de zandbak, terwijl u goed zicht op de kinderen houdt. De kinderen kunnen zich ook vermaken in de grotere speeltuin op het kampeerterrein of tijdens het recreatieprogramma van ons animatieteam. Wij bieden wifi over de hele camping.

Camping Vledder – De sanitaire voorzieningen van camping Zonnekamp zijn zeer modern en worden goed schoon gehouden. Met o.a. aparte ruimtes voor kinderen en aangepast sanitair voor minder valide mensen.
Camping Zonnekamp beschikt naast toeristische kampeerplaatsen ook over seizoensplaatsen voor tent of tourcaravan en over jaarplaatsen voor stacaravans en chalets en al onze kampeerplaatsen zijn ook geschikt voor campers.

Heeft u geen tent of caravan maar wilt u wel graag op onze camping in Drenthe verblijven?

Kijk dan bij onze 4-persoons chalets.

Camping Vledder – U kunt op camping Zonnekamp ook tenten huren. Op de camping staan 6 Basictent-verhuurtenten welke verhuurd worden door basictent.nl. Zo kunt u kamperen zonder eigen tent. U hoeft dus geen tent op te zetten en af te breken.

Camping Vledder – De omgeving van camping Zonnekamp is heel uniek te noemen. Het Nationaal Park het Drents Friese Wold is een eeuwenoud groot en gevarieerd natuurgebied dat u enorm veel mogelijkheden biedt voor fiets en wandeltochten. In Vledder is altijd wat te beleven:

De Johannes de Doperkerk
Vledder ligt dichtbij Friesland en dat is goed te zien aan de in de 15e eeuw gebouwde gotische kerk. Het dak van de Johannes de Doperkerk heeft geen spitse punt, maar een zadeldak. Dit soort daken kom je veelal tegen in Friesland en Groningen. Iedere zondag is er een kerkdienst, PKN, aanvang 10.00 uur.
Kerkdiensten  •  Meer informatie kerkgebouw  •  Fotoalbum
 

Museums Vledder
Het enige MUSEUM VOOR VALSE KUNST in de wereld vindt u in Vledder. In hetzelfde complex zit het MUSEUM HEDENDAAGSE GRAFIEK EN GLASKUNST en een museumwinkel. Het museum is laagdrempelig en u kunt hele leuke rondleidingen krijgen. Ook voor kinderen een ontdekkingsreis.

Adres: Brink 1 in Vledder.

Bekijk foto’s  •  Overzicht dagattracties

 

Landgoed Vledderhof
Ten noorden van Vledder ligt Landgoed Vledderhof. Het landgoed geeft een goed beeld van hoe de heideontginning in het begin van de 19e eeuw in Drenthe vorm kreeg. Nu genieten we volop van de heidevelden, maar vroeger bestond Drenthe voor een groot deel uit woeste heidegronden waar geen brood mee te verdienen viel. Door de heideontginning werd de grond omgezet in vruchtbaar grasland of bouwgrond. Gelukkig kijkt men nu anders tegen de heide aan en zijn we zuinig op de nog bestaande paarse pracht.

Landgoed Vledderhof bestaat uit statige lanen, poelen, grasland en bos. Vele diersoorten hebben hun weg naar deze weldadigheid gevonden. Het landgoed wordt beheerd door Stichting Het Drentse Landschap en zij zorgen er goed voor dat alle landschapselementen goed behouden blijven.

Wandelroute Vledderhof  •  Meer info Het Drentse Landschap – Landgoed Vledderhof

Zeemuseum Miramar
U vindt geen zee in Drenthe, maar wel een museum met een unieke verzameling zeecuriosa. In het Miramar Zeemuseum vindt u velerlei soorten schelpen, mineralen, koralen, vissen, fossielen en nog veel meer. Daarnaast zijn er wisselende exposities. Het Zeemuseum ligt aan de Vledderweg 25 te Vledder. Tel. 0521-381300.Dagattracties
 

Museum De Koloniehof   (Vledder -> Frederiksoord 2,5km)
In Museum De Koloniehof komt de geschiedenis van het wonen en werken in de koloniën van de Maatschappij van Weldadigheid weer tot leven. Een stukje historie die in de omgeving vele sporen heeft nagelaten. Ook heeft de Koloniehof een doolhof met lachspiegels waar u een spannende dwaaltocht kunt maken naar de uitkijktoren in het midden. Adres: Koningin Wilhelminalaan 87 te Frederiksoord. Tel. 0521 -382712.

Dagattracties

 

Schaapskooi Doldersummerveld  (Vledder -> Doldersum 4km)
Op het Doldersummerveld graast een grote schaapskudde. De kudde vertrekt dagelijks met de herder omstreeks 9.30 uur en keert weer terug in de kooi rond 16.30 uur. Meer informatie vindt u in het informatiecentrum aan de Huenderweg te Doldersum. Jaarlijks worden er diverse activiteiten gehouden waaronder ‘Het Kraomschudden’ in het voorjaar. Kijk in de agenda voor de data.

Agenda  •  Website Het Drentse Landschap